1515

Indonesien och Foxconn har diskuterat elbilsinvesteringar

Indonesien och taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn har fört diskussioner om elbilsinvesteringar i det sydostasiatiska landet. Det framgår av två separata uttalanden, skriver Nikkei Asia.

Foto:Qilai Shen

Det intressanta är att de två sidorna har något olika uppfattning om vad mötet resulterade i. Medan den indonesiska sidan hävdar att Foxconn planerar att bygga fabriker för elbilar och batterier, skriver Foxconn att man pratade om ”potentiella investeringar” i Indonesien inom dessa områden.

Foxconn har efteråt upprepat detta uttalande till Nikkei, som också fått detta bekräftat av källor som säger att diskussionerna befinner sig i ett tidigt stadie. Inga beslut ska ännu vara fattade.

Foxconns intresse för elbilar beror på att man ser det som en framtida tillväxtgren. Målet är att växa denna verksamhet, som i dag är av obetydligt storlek, till en affär på 35 miljarder dollar inom fem år. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?