Annons

Inditex säljer butiker för att satsa på nätet

Den spanska modejätten Inditex, som bland annat äger Zara, planerar att sälja 16 butiker i Spanien och Portugal. Istället ska bolaget satsa på stigande onlineförsäljning i Spanien, rapporterar Bloomberg.

Bild:AP

Merparten av butikerna finns i Spanien medan två ligger i Portugal enligt uppgifter till Bloomberg. Försäljningen ska inbringa 400 miljoner euro eller motsvarande närmare 4 miljarder kronor.

Försäljningen har bekräftats av Inditex, som dock inte vill kommentera prisnivån.

Spanien ligger fortfarande efter resten av Europa vad gäller e-handel. Under fjolåret gick 3 procent av detaljhandelns försäljning via internet. Snittet för hela Europa låg på 8 procent.

Under de närmaste åren väntas dock spanjorerna anamma e-handeln snabbare än andra europeiska länder enligt Aberdeen Standard Investments.

"Vi förväntar oss att internetköp ökar med 18 procent per år till 2021 för Spanien jämte ett snitt på 12 procent för hela Europa", säger Andrew Allen, investeringsbankens globala chef för fastighetsresearch, till Bloomberg.

Inditex presenterar sin tredje kvartalsrapport för året på onsdagen. Aktien har backat under året, ner lite mer än 15 procent sedan årsskiftet på osäkerhet kring hur skiftet till mer onlineförsäljning påverkar modebranschen i stort.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal? 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?