Annons

Indiske miljardären nekar till inblandning i bankskandal

Miljardären Nirav Modi nekar till inblandning i den jättelika bankskandalen i Indien, säger hans advokat Vijay Aggarwal.

"Det finns ingen substans i anklagelserna", säger Aggarwal.

Nirav Modi är en av de huvudmisstänkta i härvan där svindlande 110 miljarder rupier (motsvarande 13,6 miljarder svenska kronor) misstänks ha stulits genom falska lån från Punjab National Bank (PNB) till bolag som kan knytas till Modi, och till juvelerarfirman Gitanjali Gems som leds av hans släkting Mehul Choksi. Bedrägeriet är det största i landets historia.

Polisen letar nu efter Modi som uppges ha lämnat Indien tillsammans med sin familj i januari innan anklagelserna briserade. Även Choksi ska ha lämnat landet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?