Annons

Indiska regeringen vill privatisera krisande bolaget

Indien har gjort sitt nationella flygbolag Air India tillgängligt för privatisering, skriver Nikkei Asian Review.

Det indiska finansministeriet uppgav att försäljningen kan avse hela verksamheten så väl som delar av den. Företag som är intresserade har fram till den 12 oktober att skicka in sitt intresse.

Den inhemska Tata-koncernen och lågprisflygbolaget InterGloba Aviation ska redan ha visat intresse för Air India, enligt medier.

Indien vill med privatiseringen delvis hitta en aktör som är redo att ta över Air Indias stora skuldbörda men också använda pengarna från en försäljning till årets budget. Pengarna som samlas in genom privatiseringar är planerade för satsningar inom infrastrukturen och olika sociala välfärdsprogram.

Air India med skulder som överstiger 500 miljarder rupier, motsvarande 62 miljarder kronor, har länge varit under kritik för att ha använt alltför mycket skattepengar för att hålla sig flytande.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?