ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Indisk konsult växer i Göteborg

  • Pankaj Tagra, Sverigechef HCL.

It-konsulten HCL, som tagit över stora delar av Volvokoncernens it-verksamhet, expanderar i Göteborg. Ett nytt driftcenter för 150 anställda, som kostat över 20 miljoner kronor, ska få den indiska jätten att växa vidare i Sverige.

Di berättade tidigare i år om indiska konsultjätten HCL, som tagit över betydande delar av lastbilsjätten Volvos omfattande it-verksamhet. Den storaffären, som rapporterar ha gett säljaren 900 miljoner kronor - kom dock att följas av missnöje och en rad administrativa problem, samt skulder hos fordringsägaren.

HCL:s Nordenchef säger att den typen av problem nu är åtgärdade och att det i flera fall handlade om barnsjukdomar och initiala kulturkrockar när det indiska bolaget snabbt flyttade fram positionerna i Sverige.

Den expansionen fortsätter nu för fullt, och i dagarna inviger HCL ett nytt driftscenter i centrala Göteborg.

”Det är någonting som vi är mycket stolta över”, säger Sverigechefen Pankaj Tagra till Di, med hänvisning till att centret ska fungera som ett regionalt nav i organisationen.

HCL som är börsnoterat i Bombay har omkring 1.500 anställda i Sverige. De 150 som ska arbeta vid det nya centret består delvis av ditflyttad personal, dels av nyrekryteringar.

”Vi har planer på att fortsätta anställa i takt med att vi expanderar.”

Just den här investeringen har kostat omkring 20 miljoner kronor. Anläggningen är HCL:s första leveranscenter i Sverige, och ett av tolv i Norden.

”Efter Volvoförvärvet, och sett till vad vi gör med andra kunder, så har vi vinden i ryggen”, säger Pankaj Tagra som även säger att den starka ekonomiska utvecklingen i regionen är särskilt gynnsam.

”Den svenska ekonomin mår väldigt bra. Det betyder att kunderna har större aptit på att investera i förändring.”

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer