Annons

Indiens nedstängning förlängs

Indien förlänger sin nedstängning till slutet av maj. Regeringens besked kommer samtidigt som den hittills högsta dygnssiffran över antalet fall presenterades.

Antalet bekräftat smittade i landet hade på söndagen stigit med 4.987 sedan dagen före. Det betyder att det totala antalet ökade till 90.927 med 2.872 dödsfall.

Nedstängningen, som berör 1,3 miljarder människor, har varit i kraft sedan i slutet av mars. Konsekvenserna för flera miljoner gästarbetare som förlorat sina jobb utan att kunna resa hem till andra provinser har varit förödande.

Sedan landets omfattande tågnät började trafikeras igen i tisdags, om än med begränsad service, har möjligheter öppnats för en del av dem att ta sig till sina hembyar från storstäderna.

Förlängningen av nedstängningen betyder att skolor, kyrkor och tempel, köpcenter, biografer och gym förblir stängda några veckor till. Förbudet för stora folksamlingar i samband med religions- eller sportutövning förlängs också, liksom stoppet för lokal tågtrafik och internationella flyg.

Några restriktioner lättas dock. Restauranger får sälja rätter för avhämtning och sportevenemang utan publik får genomföras.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?