Indien på jakt efter nya luftvärnsrobotar

Den indiska flottan har inlett en process för att köpa in nya kortdistansluftvärnsrobotar (short-range surface-to-air missile systems) för att ersätta det allt mer åldrande system som landet har i dagsläget. En slutlig affär skulle kunna bli värd ungefär 1,5 miljarder dollar, närmare 14 miljarder kronor.

Det skriver Defense News på onsdagen med hänvisning till icke namngivna källor inom den indiska flottan.

Indien uppges ha skickat ut förfrågningar på totalt tio luftvärnssystem och 600 robotar till ett flertal potentiella leverantörer. Bland de bolag som väntas lämna offerter nämns bland annat svenska försvarskoncernen Saab.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?