Annons

Indien och Pakistan lättar på restriktioner

Myndigheterna i Indien tillåter från och med lördagen att mindre butiker öppnar och Pakistan lättar på restriktioner för vissa branscher.

Foto:Dar Yasin

Enklare butiker med separata lokaler får öppna med halverad personalstyrka och under förutsättningen att personal bär ansiktsmasker och annan skyddsutrustning för att förhindra smittspridning, meddelade det indiska inrikesdepartementet under fredagskvällen.

Därmed lättar man ytterligare något på de strikta coronarestriktioner som gällt sedan 25 mars. Försäljning av alkohol och andra icke nödvändiga varor är fortsatt förbjuden och inga större marknadsplatser kommer öppna förrän 3 maj, då nedstängningen ska upphöra.

Tidigare i veckan lättade myndigheterna även på restriktionerna för bland annat jordbruksproduktionen.

Indien, med 1,3 miljarder invånare, har hittills 23 452 bekräftade fall av coronasmitta och 723 personer har dött till följd av viruset.

I grannlandet Pakistan har myndigheterna förlängt den landsomfattande nedstängningen till den nionde maj. Men man tillåter samtidigt, från och med lördagen, att viss industriproduktion och affärsverksamhet återupptas.

Inför ramadan, som inleddes under fredagen, har Pakistans regering tillåtit mindre bönesamlingar i hela landet förutom i Sindh, i södra delen av landet där läkare varnat för att viruset kan spridas fort.

Antalet smittade i Pakistan uppgår hittills till 11 155 och antalet dödsfall är 253.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?