Annons

Index Pharmas förlust svällde tredje kvartalet

First North-listade Index Pharmaceuticals, som fokuserar på immunologiska sjukdomar med stora behov av nya behandlingsalternativ, redovisar ett resultat efter skatt om -28,2 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2021 (-7,7). Rörelseresultatet låg på samma nivå.

Rörelsekostnaderna uppgick till 39,5 miljoner kronor (8,0). Ökningen är hänförlig till högre kostnader för förberedelser inför fas 3-studien Conclude. 

Bolaget hade ingen nettoomsättning under perioden (0).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -26,5 miljoner kronor (-8,3).

”Vi har nu flera kliniker aktiverade i fas 3-studien Conclude och ser fram emot att inkludera den första patienten inom kort. Vi arbetar intensivt med att få fler och fler kliniker redo att inkludera patienter allteftersom vi får regulatoriskt godkännande att starta studien i respektive land. Vi har redan godkännande i USA, Sverige, Ungern samt Frankrike, och förväntar oss godkännande i ytterligare länder de kommande veckorna”, skriver vd Peter Zerhouni i delårsrapporten.

Han pekar på att pandemin fortsätter att påverka uppstarten av nya kliniska studier, då klinikerna rapporterar brist på resurser och ett behov av att prioritera sin reguljära vård och ta hand om sin vårdskuld. 

”När vår studie väl är igång förväntar vi oss att nå den planerade patientrekryteringstakten”, säger vd.

Bolagets läkemedelskandidat cobitolimod är i sen klinisk utvecklingsfas för behandling av måttlig till svår ulcerös kolit.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera