1515
Annons

Incoax tecknar avtal med potential på 100.000-200.000 lägenheter

Bredbandsteknikföretaget Incoax, som är på väg mot marknadsplatsen Nasdaq First North, har tecknat en avsiktsförklaring med en bredbandsintegratör/distributör som innebär en affärspotential på 100.000-200.000 lägenheter.

"Som ett första steg har Incoax och bredbandsintegratören tillsammans med en ledande operator genomfört lyckade valideringar av lösningen (laboratorietester hos operatören). För närvarande detaljplaneras nästa fas med operatörsfältprov, med avsikt att installera fältproven hos operatören under januari 2019", skriver Incoax i ett pressmeddelande.

Ifall fältproven är framgångsrika ska kunden köpa Incoax In:xtnd-lösning för distributörens utrullning till operatören. Affärspotentialen för denna utrullning är 100.000-200.000 lägenheter. 

"Avsiktsförklaringen stipulerar att parterna genomför förhandlingar med målet att ingå ett avtal där systemintegratören blir den exklusiva distributören för Incoax i landet", uppges det vidare.

Incoax uppskattar att det finns potential för fler utrullningar i landet, eftersom den berörda marknaden har mer än två miljoner hushåll. 

Bredbandsintegratören och deras operatörskund har begärt av Incoax att inte avslöja namn eller land på grund av konkurrensskäl på deras marknad. 

Tidigare under fredagen meddelades att den nyemission som Incoax gjorde inför sin planerade listning på Nasdaq First North tecknades till 64 procent och tillför bolaget 15,3 miljoner kronor före emissionskostnader. Bolaget säkerställde rörelsekapital för minst sex månader, vilket är ett av listningskraven på Nasdaq First North. Planen var att ta in upp till 24 miljoner kronor.


Innehåll från ZiccumAnnons

Knäcker kostsam kylkedja

Göran Conradson, vd på Ziccum.
Göran Conradson, vd på Ziccum.

Vaccinbolaget Ziccum har utvecklat en teknologi som kan knäcka den kostsamma kylkedjan som i dag fungerar som en bromskloss för vaccinering i låginkomstländer. Vd:n Göran Conradson berättar om innovationen som syftar till att tillgängliggöra covid-19-vaccin till fler – och till en lägre kostnad.

Enligt Världshälsoorganisationen, WHO, hade enbart 6,5 procent av befolkningen i låginkomstländer fått sin första vaccindos mot covid-19 i slutet av 2021. Den låga vaccinationsgraden ger fritt spelrum för nya virusvarianter. 

En stor del av problemet är att de vaccin som används i dag måste transporteras i en obruten kylkedja. I vissa låginkomstländer innebär detta att logistiken blir närmast omöjlig. Men vaccinbolaget Ziccum har tagit fram en teknologi, LaminarPace, som kan förändra distributionen i grunden. 

Stor potential för tekniken

– Genom att separera vatten från den aktiva ingrediensen i vaccinet ökar stabiliteten. Ett termostabilt vaccin kan lagras och transporteras utanför kylkedjan, förklarar Göran Conradson, vd på Ziccum, och fortsätter: 

– Nya testresultat visar att vår lufttorkningsteknologi kan användas för att producera termostabila torrpulvervacciner på fyra stora vaccinplattformar. 70 procent av de godkända covid-19-vaccinen och 67 procent av vaccinkandidaterna som genomgår kliniska studier använder en av dessa plattformar. 

Mindre kostsam transport

Att transportera pulvervaccin som behåller sina egenskaper utanför ett kylskåp är inte bara mindre komplicerat, utan också betydligt mindre kostsamt. Här finns alltså möjligheter för att vaccinera fler, till ett lägre pris. 

Enligt Göran Conradson är det stora krafter i rullning för att komma bort från kylkedjan. Vaccinjättarna har börjat undersöka om mindre förpackningar som kräver färre kylskåp kan underlätta processen.

– Problemet är att de fortfarande använder samma grundteknologi för sin vaccintillverkning. Vi kan likna det med det som händer inom bilbranschen, där tillverkare genom olika metoder försöker minska utsläppen från bensin- och dieselbilar. Mitt i detta kommer elbilarna och slår igenom med full kraft. Vi ser att Ziccum kan fylla samma funktion på vaccinsidan, säger han. 

Lever upp till flera hållbarhetsmål

Ziccum jobbar aktivt med flera av FN:s globala hållbarhetsmål där företaget har möjlighet att göra skillnad med sin teknologi. Detta är en viktig nyckel för att positionera sig som en lösning på ett globalt problem, och för att attrahera vaccintillverkare och investerare som kan hjälpa bolaget framåt. 

– Vi är väldigt optimistiska om att vi kommer att nå den kommersiella marknaden. Det är egentligen bara en fråga om när, säger Göran Conradson. 

Om Ziccum
Ziccum utvecklar och kommersialiserar LaminarPace, som är en patenterad teknologi för framställning av torra och stabila formuleringar av världens mest behövda vacciner. Sedan starten har bolaget arbetat för att tillgängliggöra barnvacciner, men fokuserar numera också på vaccin mot covid-19. 

Läs mer på www.ziccum.com 

 

Mer från Ziccum

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ziccum och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?