1515
Annons

Incoax minskade förlusten

Incoax, som är leverantör inom telekom och bredband, hade under det fjärde kvartalet 2021 en nettoomsättning på 3,2 miljoner kronor (2,7), drivet av försäljning till en USA-baserad fiber/lan-operatör.

Det framgår av bolagets bokslutsrapport.

Rörelseresultatet uppgick till -7,8 miljoner kronor (-8,6). Förbättringen kom från ökad försäljning och en positiv bruttovinst, enligt bolaget. Bruttoresultatet uppgick till 1,5 miljoner kronor (-1,4). Nettoresultatet var -7,9 miljoner kronor (-8,7). 

”Försäljningen har utvecklats enligt plan under det fjärde kvartalet och för helåret 2021 gjorde vi det bästa resultatet i bolagets historia. Vi kommer att fortsätta att göra selektiva satsningar inom nyckelområden för att säkra framtida tillväxt”, skriver vd Jörgen Ekengren i bokslutsrapporten.

Han pekar på att Incoax arbetar hårt tillsammans med sina partners med att säkerställa den komponentförsörjning som behövs för att möta bolagets försäljningsprognoser.

”Vår bedömning just nu är att vi i stort sett säkrat våra komponentbehov för 2022 även om detta är ett kontinuerligt arbete. Bristsituationen på komponentmarknaden förväntas pågå även under 2022”, skriver vd. 

Incoax meddelade tidigare i år nya finansiella mål.   För år 2022 är målsättningen att fördubbla nettoomsättningen jämfört med föregående år, och för år 2023 är målet att leverera ”en fortsatt stark nettoomsättningstillväxt”. Oräknat en potentiell serieorder från den amerikanska Tier-1 operatören bedömer Incoax att tillväxten överstiger 50 procent 2023.


Scout Gamings vd: Otillfredsställande resultat

First North-listade Scout Gaming, som levererar olika lösningar till bettingbolag och media redovisar intäkter för det fjärde kvartalet 2021 om 17,1 miljoner kronor. Motsvarande kvartal året innan var intäkterna 16,9 miljoner kronor.

Foto:Mostphotos

Årets fjärde kvartal var utmanade för oss och vi lyckades inte skapa de intäkter och den tillväxt vi har visat historiskt. Detta tillsammans med högre marknadsföringskostnader för att långsiktigt öka intäkterna ledde till ett otillfredsställande resultat för kvartalet. Vi är inte alls nöjda och har vidtagit en rad åtgärder, samtidigt har vi initierat en genomlysning av koncernens kostnadsstruktur”, skriver vd Andreas Ternström.

Ebitda-resultatet uppgick till -30,9 miljoner kronor. Här var fjolårssiffran -5,8 miljoner kronor.

Nettoresultatet, som belastades av engångsposter på 18 hänförligt till tidigare felaktig redovisningshantering av operationella kostnader, var -34,7 miljoner kronor (-13,9).


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?