Annons

Impact Coatings tilltänkte vd misstänks för insiderbrott

Henrik Ljungcrantz, teknik och styrelseledamot i Impact Coatings och även ny tilltänkt vd i samma bolag, har delgivits misstanke om olovligt röjande av insiderinformation. Nu stannar Göran Felldin i vd-rollen tillsvidare.

 

Bild:AP

”Henrik har berättat för oss att han delgivits misstanke om det här brottet. Då har styrelsen tagit det säkra före osäkra och avvaktar med vd-bytet tills misstankarna är borta”, säger Lars-Erik Nordell, styrelseordförande i Impact Coatings.

Tanken var att Henrik Ljungcrantz skulle tillträda vd-posten inom kort. I ett pressmeddelande skriver Impact Coatings att de avvaktar med vd-bytet på grund av misstankarna som uppstått men också på grund av att "det pågår ett intensivt försäljnings- och marknadsarbete, bland annat i Asien, vilket leds av Henrik och vilket kräver allt hans fokus och mycket resor".

Hade ni pausat vd-bytet om inte de här misstankarna hade funnits?
"Om det bara hade varit den höga arbetsbelastningen hade vi nog gått vidare med vd-bytet", säger Lars-Erik Nordell.

Varför har de här misstankarna uppstått?
”Jag vet faktiskt ingenting om det. Henrik säger också att han inte vet exakt varför. Han har varit på förhör och delgivits misstanke. Han vet inte själv riktigt varför.”

Under tiden som förundersökningen pågår kommer Henrik Ljungcrantz att jobba kvar i sin nuvarande roll.

”Vår uppfattning är att det är väldigt löst så här långt. Det är en väldigt lång väg från förundersökning till eventuellt åtal och fällande dom”, säger Lars-Erik Nordell.

Hur länge kan den här förundersökningen pågå?
”Jag vet inte. Vi hoppas att de återkommer inom kort och meddelar att det är nedlagt, men jag har ingen aning.”

Om förundersökningen läggs ned, är han fortfarande aktuell som vd?
”Ja, det är han.”

Kommer ni gå vidare och titta på andra vd-kandidater?
”Det här är så pass nytt för oss, vi måste först förstå när vi kan räkna med besked om den här förundersökningen och hur länge den kan väntas pågå.”

Impact Coatings har påbörjat en egen utredning kring bolagets informationshantering.

”Vi följer givetvis alla rutiner som börsen föreskriver, men vi känner att det är lika bra att gå igenom dem extra gång och eventuellt uppdatera dem när en sådan här grej händer.”

På börsen faller Impact Coatings, som utvecklar och marknadsför system och processer för applicering av tunnfilmsbeläggningar, aktie med strax under 5 procent.

Henrik Ljungcrantz var vd för Impact Coatings mellan 2002 och 2014.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?