1515

Impact Coatings-leverans till Kina skjuts upp

Impact Coatings meddelar att leveranserna till China Hydrogen Energi, CHE, enligt det avtal som tecknades för ett år sedan, har senarelagts till i mitten av 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Avtalet med CHE tecknades i oktober 2016 med ett initialt värde om 100 miljoner kronor som motsvarar åtta till tio beläggningsmaskiner över tre år, med planerad leverans av de första beläggningsmaskinerna under 2017.

Nu har CHE meddelat att bygget av bolagets första produktionsanläggning har blivit försenat och vill därför skjuta på de första leveranserna till mitten av nästa år. CHE meddelar vidare att finansieringen av produktionsanläggningen nu är klar.

"Det här betyder att samarbetet fortskrider. Vi har för tillfället en försening av leverans till mitten av 2018, men bedömer att det nu finns förutsättningar till ett jämnt produktionsflöde framöver", säger Impact Coatings vd Henrik Ljungcrantz.

Impact har fått förskottsbetalning om 2,4 miljoner kronor från CHE men har också fått full handlingsfrihet att sälja de redan färdigtillverkade maskinerna till annan aktör, för att senare tillverka nya maskiner till CHE.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?