Annons

Impact Coatings förlust växer

First North-listade bränslecellsbolaget Impact Coatings redovisar intäkter om 2,2 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (9,5).

Rörelseresultatet under perioden blev -11,1 miljoner kronor (-2,3). 

Rörelseförlusten för helåret 2017 uppgår till -30,1 miljoner kronor. 

"Även om intresset är stort för vårt erbjudande och att vi tecknar avtal med jämna mellanrum, så tar det ett tag innan intäkterna från nya ordrar börjar synas i vårt resultat. Det i kombination med att vi har tagit en stor del av kostnaden kopplad till vårt omställningsarbete mot en mer industrialiserad produktion, för att kunna möta den ökade efterfrågan, belastar resultatet under året", skriver bolaget. 

"Vi har fått förskjutningar och förseningar av leveranser till några av våra största kunder i Kina. Det har bundit kapital vilket har påverkat vår likviditet negativt", heter det vidare i rapporten. 

I december slutförde bolaget emissioner som tillförde bolaget cirka 109 miljoner kronor före emissionskostnader. 

"Bolagets likviditet är därför god och kapitalet ska användas till att finansiera vår intensifierade satsning främst på bränslecellsmarknaden i Kina, men även i övriga Asien, Europa och Nordamerika", skriver bolaget i rapporten. 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?