Annons

Immunicum uppdaterar data från fas 2-studie med ilixadencel

Immunicum meddelar att uppdaterade överlevnadsdata från fas 2-studien Mereca har kunnat fastställa det slutgiltiga värdet för medianöverlevnad för kontrollgruppen medan medianöverlevnadsvärdet ännu inte uppnåtts för behandlingsgruppen med ilixadencel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Mereca är en randomiserad fas 2-studien som utvärderar ilixadencel, i kombination med Sutent i första linjens behandling av patienter med nydiagnostiserad metastaserad njurcancer (mRCC). 

Uppföljning av överlevnadsdata kommer samlas in och uppdateras kontinuerligt med sex månaders intervall, med nästa uppdatering förväntad under första kvartalet 2021, skriver bolaget.

”Det är uppmuntrande att överlevnadsdata i detta skede visar att endast två injektioner av ilixadencel fortsätter att ha en positiv inverkan på patientöverlevnaden baserat på att medianöverlevnaden för denna patientgrupp ännu inte har uppnåtts,” kommenterar Alex Karlsson-Parra, forskningschef och tillförordnad vd för Immunicum. 'I takt med att data fortsätter att mogna kan vi ytterligare analysera vilka patienter som har mest nytta av ilixadencel och utforma våra framtida studier för att maximera behandlingseffekten hos patienterna.”

Uppdaterade data från augusti 2020 fortsätter att uppvisa en separering i överlevnadskurvor och indikerar en skillnad i medianöverlevnad till förmån för gruppen som behandlades med ilixadencel, heter det.

I kontrollgruppen uppnåddes medianöverlevnaden efter 25,3 månader medan medianöverlevnad för gruppen som fick ilixadencel ännu inte uppnåtts då data i denna grupp fortfarande är omogna. Andelen överlevande patienter i denna senaste uppföljning var 43 procent i ilixadencel-gruppen jämfört med 33 procent av patienterna i kontrollgruppen. Alla fem patienter som uppvisat fullständig tumörrespons (CR) i behandlingsgruppen med ilixadencel var fortfarande vid liv i denna senaste uppföljning medan den patient som uppvisade en fullständig respons i kontrollgruppen avled under den första uppföljningsperioden, vilket meddelats tidigare.

Tidigare i år erhöll ilixadencel en så kallad Regenerative Medicine Advanced Therapy-status (RMAT) från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA baserat på tidigare kommunicerade resultat från fas II-studien Mereca. 

Immunicum kommer att fortsätta diskussionerna med läkemedelsmyndigheterna och genomför förberedelser för att fastställa kommande prioriteringar och mål för ilixadencel.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?