1515

Immunicum uppdaterar data från fas 2-studie med ilixadencel

Immunicum meddelar att uppdaterade överlevnadsdata från fas 2-studien Mereca har kunnat fastställa det slutgiltiga värdet för medianöverlevnad för kontrollgruppen medan medianöverlevnadsvärdet ännu inte uppnåtts för behandlingsgruppen med ilixadencel.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Mereca är en randomiserad fas 2-studien som utvärderar ilixadencel, i kombination med Sutent i första linjens behandling av patienter med nydiagnostiserad metastaserad njurcancer (mRCC). 

Uppföljning av överlevnadsdata kommer samlas in och uppdateras kontinuerligt med sex månaders intervall, med nästa uppdatering förväntad under första kvartalet 2021, skriver bolaget.

”Det är uppmuntrande att överlevnadsdata i detta skede visar att endast två injektioner av ilixadencel fortsätter att ha en positiv inverkan på patientöverlevnaden baserat på att medianöverlevnaden för denna patientgrupp ännu inte har uppnåtts,” kommenterar Alex Karlsson-Parra, forskningschef och tillförordnad vd för Immunicum. 'I takt med att data fortsätter att mogna kan vi ytterligare analysera vilka patienter som har mest nytta av ilixadencel och utforma våra framtida studier för att maximera behandlingseffekten hos patienterna.”

Uppdaterade data från augusti 2020 fortsätter att uppvisa en separering i överlevnadskurvor och indikerar en skillnad i medianöverlevnad till förmån för gruppen som behandlades med ilixadencel, heter det.

I kontrollgruppen uppnåddes medianöverlevnaden efter 25,3 månader medan medianöverlevnad för gruppen som fick ilixadencel ännu inte uppnåtts då data i denna grupp fortfarande är omogna. Andelen överlevande patienter i denna senaste uppföljning var 43 procent i ilixadencel-gruppen jämfört med 33 procent av patienterna i kontrollgruppen. Alla fem patienter som uppvisat fullständig tumörrespons (CR) i behandlingsgruppen med ilixadencel var fortfarande vid liv i denna senaste uppföljning medan den patient som uppvisade en fullständig respons i kontrollgruppen avled under den första uppföljningsperioden, vilket meddelats tidigare.

Tidigare i år erhöll ilixadencel en så kallad Regenerative Medicine Advanced Therapy-status (RMAT) från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA baserat på tidigare kommunicerade resultat från fas II-studien Mereca. 

Immunicum kommer att fortsätta diskussionerna med läkemedelsmyndigheterna och genomför förberedelser för att fastställa kommande prioriteringar och mål för ilixadencel.


Innehåll från AJ ProdukterAnnons

Trendspaning: Kontorets roll som mötesplats ökar

Ökad flexibilitet kommer sannolikt att prägla framtidens arbetsplatser. När kontoret går från arbetsplats till att också bli mer av mötesplats ställs krav på att utveckla och ta fram möbler som matchar våra nya behov.

Möbler som får dig att må bra 

Att jobba mer mobilt med hjälp av digital teknik är inget nytt. Det är en utveckling som pågått länge, men som det senaste året har tagit ett stort steg framåt. Samtidigt spås kontoret en viktig roll även framöver, men på ett annat sätt än tidigare. 

Många värderar kontoret mer som mötesplats i dag och allt fler företag fokuserar på det sociala och kreativa samspelet genom att satsa på trivsamma arbetsytor bortom skrivbordet. Fåtöljer och soffor med ljudisolerade sidor är exempel på hur man kan skapa ett rum i rummet. Det handlar helt enkelt om att forma en plats som får människor och idéer att växa - där du känner dig välkommen, bekväm och inspirerad. 

– Precis som när man inreder sitt hem tillsammans med familjen ska man inreda kontoret tillsammans med medarbetarna. Det ska vara representativt för gäster, funktionellt för medarbetarna samt med mysfaktor för avslappnat möte och umgänge, säger Sebastian Dell Uva, designer vid AJ Produkter.

Han menar att det är dags att släppa det invanda och utforska nya sätt att jobba där inredningen skapar förutsättningarna för rummets olika funktioner. Ett exempel på en innovativ möbel i AJ Produkters sortiment är en ny fåtölj och soffa med USB-uttag i armstödet, så att man kan ladda sin mobil och läsplatta där man sitter.

Lockar fram nya idéer

Med en bra trådlös uppkoppling är du fri att arbeta var som helst på kontoret. Det betyder att du och dina kollegor kan ha ett möte i en soffgrupp likväl som runt konferensbordet – allt för att kunna tänka fritt och locka fram nya idéer. 

Rätt inredning kan också bidra till att öka såväl kreativitet som effektivitet och vår förmåga att samarbeta. Det innebär att vi kommer att se andra typer av arbetsmöbler i framtiden. Möbler som hjälper dig att tänka och ladda om. Med färger och former som både gör dig glad och får dig att må bra på jobbet.

– Jag tror på olika typer av flexibla konstellationer som förenklar rörelse och skapar nya möjligheter för användaren i sitt arbete i rummet. Människan är inte statisk och därför bör inte arbetsplatsen heller vara det. Det kommer bli enklare för användaren att individanpassa sitt arbete i rummet på egen hand, säger Sebastian Dell Uva.

Loungemöbler

Ett konkret exempel är loungemöbler som är anpassade för att skapa en behaglig känsla. Lounge syftar på ett område vars syfte är att erbjuda avkoppling, till exempel i foajén till ett hotell. Men i dag finns ett stort utbud för olika miljöer som exempelvis kontor. 

Möbler som får dig att må bra 

 

 

Mer från AJ Produkter

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AJ Produkter och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?