Annons

Imint ökar omsättningen

Imint ökade sin nettoomsättning under tredje kvartalet till 13,1 miljoner kronor, jämfört med 11,1 miljoner motsvarande period i fjol.

Resultat efter finansnetto för kvartalet uppgick till 1,9 miljoner kronor (0,3) och resultat per aktie blev 0:22 krona (0:03) 

Kassaflödet efter investeringsverksamheten för kvartalet uppgick till 1 miljon kronor (-0,2).

”Bakom den goda intäktsökningen finns underliggande rörelser i vår intäktsmix, både vad gäller kunder och produkter. De exceptionella förutsättningarna under coronaåret 2020 har till del gynnat vår strategi: Vårt fokus under 2016 till 2018 var framför allt nykundsförsäljning inom smartphones, vilket på kort tid gav oss en stor kundstock. Årets begränsningar att fysiskt träffa kunder har påverkat kundtillströmningen, men vi har i stället kunna vidareutveckla både relation och affär med våra befintliga kunder”, skriver vd Andreas Lifvendahl i rapporten.

Bakom det ökade resultatet ligger i en lägre kassapåverkande kostnadsnivå, samt att kostnadsminskningen som löpt från årets tidigare kvartal nu planenligt får full effekt. Enligt plan och prognos är också att nettoavskrivningen på immateriellt kapital ökar, skriver vd.

Vad gäller den andra vågen av covid-19 som pågår skriver vd:

”Jag har nämnt tidigare att försäljning inom nya marknader bromsade in som en följd av uppskjutna nya projekt. Under tredje kvartalet såg vi dock en svagt positiv trend vad gäller nya prospekt, och att utvärderingar av vår teknik återstartade. Vår marknadsföring börjar ge resultat, och vi jobbar med spännande möjligheter inom bl.a. ”wearables”, till exempel smarta klockor och glasögon.”


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?