1515
Annons

IMF utökar lån till Argentina

Internationella valutafonden (IMF) utökar krispaketet till Argentina med sju miljarder dollar till totalt 57 miljarder dollar, uppger landets finansminister Nicolas Dujovne.

Enligt Dujovne kommer avtalet att "göra det möjligt för vårt land att lämna de senaste månadernas turbulens".

IMF-chefen Christine Lagarde säger att syftet med lånet är att hjälpa Argentina att "möta sina utmaningar" och att stötta de mest utsatta i befolkningen.

Norge vill öka försvarsbudgeten

Norge föreslår en nästan tioprocentig höjning av landets försvarsbudget för det kommande året. Förslaget uppges vara en följd av den ryska invasionen av Ukraina.

Foto:Jonas Ekströmer/TT

”Rysslands aggressionskrig mot Ukraina är ett hot mot norsk och europeisk säkerhet”, säger försvarsminister Bjørn Arild Gram i ett uttalande.

Nato-landet Norge, som i norr delar en 198 kilometer lång gräns med Ryssland, planerar att använda de ökade resurserna för att stärka sin underrättelsetjänst, fylla på sina ammunitionsdepåer och stärka sin militär.

Budgetförslaget innebär en total försvarsbudget på 75,8 miljarder norska kronor för år 2023, en ökning med 6,8 miljarder jämfört med 2022.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera