Annons

IMF oroar sig för Asien

Trots starka utsikter på kort sikt så dominerar nedåtrisker Asiens ekonomiska utsikter.

Det sade Mitsuhiro Furusawa, vice-chef på Internationella valutafonden, IMF, vid en konferens i Tokyo under natten mot torsdagen, enligt Bloomberg News.

Han citerade de stramare finansiella förhållandena sedan USA-vaket och en vändning i kapitalflödena som setts de senaste månaderna.

"Stigande protektionism i avancerade ekonomier skulle kunna påverka Asiens välstånd", sade han.

Han pekade också på Kinas användning av policystimulanser som en risk och noterade att landet fortsätter att öka sin kreditandel i förhållande till BNP.

Mitsuhiro Furasawa tillade att flexibla växelkurser, makrotillsyn och starka reservbuffertar skulle vara hjälpsamma för utvecklingsländer.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?