1515

IMF: Långsam reformtakt sinkar USA:s BNP-mål

USA:s fördröjningar med att implementera skattereformer och öka infrastrukturinvesteringarna försvårar Trump-administrationens ambitioner att närmast fördubbla den ekonomiska tillväxttakten.

Bild:TT

Det sade IMF-chefen Christine Lagarde i en intervju med CBS på onsdagen, enligt Bloomberg News.

"Vi tror att det kommer att bli mycket svårt" för administrationen att nå sitt tillväxtmål på 3-4 procent. "I synnerhet när reformtakten är så långsam som den är. Och det kontrasterar med resten av världen, eftersom resten av världen går ganska bra", sade hon.

IMF har sänkt sin prognos för USA:s BNP-tillväxt till 2,1 procent i år och nästa år, men enligt IMF-chefen kan det bli "lite högre än så".

"Det var höga förväntningar på marknaderna tidigt under kalenderåret, efter valet, att skattereformen skulle komma på plats snabbt, att massiva investeringar skulle göras i infrastruktur, och att det skulle komma ett ryck. Det har inte hänt, det har inte alls materialiserats", sade Christine Lagarde. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?