IMF-chefen: Veckans nedgång var nödvändig

IMF-chefen Christine Lagarde bedömer att den senaste veckans nedgång på aktiemarknaden var nödvändig. Det rapporterar bland annat Reuters.

Hon menar att det var nödvändigt med en korrektion efter att tillgångspriserna stigit kraftigt.

Lagarde uppger vidare att IMF bör röra sig mot att reglera aktiviteter snarare än bolag då framtida kriser inte behöver ha sin grund i bank- eller försäkringssektorn.

Dow Jones är nu ner 9,1 procent från intradagtoppen den 26 januari.

Du har väl inte missat Di TV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?