ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Imagination Technologies tappar Apple - aktien rasar

Det brittiska chipföretaget Imagination Technologies faller närmare 70 procent på Londonbörsen efter beskedet att företaget kan komma att tappa sin största kund Apple.

Den amerikanska teknikjätten avser inom 15-24 månader inte längre använda chipteknologi från Imagination, uppger det brittiska bolaget i ett pressmeddelande på måndagen.

Apple har informerat Imagination om att Apple arbetar på en separat, oberoende grafikdesignlösning för att kontrollera sina produkter och för att minska sitt beroende av Imaginations teknologi.

"Apple har inte presenterat bevis för sitt påstående att bolaget inte längre kommer att kräva Imaginations teknologi, utan att bryta mot Imaginations patent, immateriella rättigheter och konfidentiella information. Sådana bevis har begärts av Imagination, men Apple har inte tillhandahållit det", skriver Imagination som uppger sig tro att det blir extremt svårt för Apple att bygga upp en egen arkitektur utan att inkräkta på Imaginations rättigheter.

Vidare uppger Imagination att bolaget har fört diskussioner med Apple kring kommersiella alternativ till det nuvarande licens- och royaltyupplägget.

 


Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies