1515
Annons

Image Systems rapporterar något under förväntan

Image Systems, som utvecklar produktionssystem för media, redovisar ett resultat efter skatt på -4,4 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (-3,3).

Resultatet per aktie efter utspädning blev -0:05 kronor (-0:04).

Nettoomsättningen uppgick till 34,3 miljoner kronor (44,1).

Rörelseresultatet före avskrivningar och nedskrivningar, ebitda, landade på 0,5 miljoner kronor (2,3).

Orderingången uppgick till 51,7 miljoner (38,5) och bruttomarginalen blev 72 procent (62).

Image Systems IS -2,29% Dagens utveckling intäkter minskade i det första kvartalet som en följd av förra årets svaga orderingång, men under kvartalet redovisar bolaget en klart bättre orderingång. Samtidigt tyngde felaktigheter i pensionsinbetalningar resultatet, skriver vd Johan Friberg i rapporten för det första kvartalet.

”Jag kan notera en positiv förändring i investeringsviljan hos svenska sågverk där marknadsläget är synnerligen gynnsamt för våra kunder”, skriver vd:n.

De interna kostnadsbesparing och förbättringsprojekten har bidragit till ökade bruttomarginaler i projekten. Ebitda-resultatet försämrades dock till 0,5 miljoner kronor jämfört med 2,3 miljoner kronor samma period föregående år.

Minskningen beror på att Collectum nyligen informerat bolaget om att det förekommit felaktigheter i pensionsinbetalningar under perioden 2014-2020, som belastar affärsområdet RemaSawcos svenska del med 1,4 miljoner kronor under kvartalet i form av pensions- och skattekostnader.

För affärsområdet Motion Analysis skriver vd:n att marknaden fortsätter att vara stabil med en jämn fördelning av intäkterna mellan Europa, Asien och Nordamerika.

”Vi har en fortsatt god lönsamhet och implementeringen av abonnemangsmodellen går kontinuerligt framåt. Reserestriktionerna hämmar affärsområdet något, men vår globala närvaro genom egna säljkontor eller distributörer gör att vi fortsatt kan vara nära våra kunder”, skriver Johan Friberg.

 


Innehåll från Schneider ElectricAnnons

Hållbar fastighetsautomation med människan i fokus

Allt fler fastighetsägare har idag ett stort fokus på hållbarhet. Med Schneider Electrics system för fastighetsautomation kan de enkelt övervaka och styra sina byggnader och snabbare uppnå hållbarhetsmålen.

Fastigheter står idag för omkring 30 procent av världens energianvändning och för nästan 40 procent av de årliga koldioxidutsläppen. För att uppnå målen i Parisavtalet och begränsa den globala uppvärmningen till 1,5 grader, måste 3 procent av byggnadsbeståndet i Europa renoveras varje år. Idag ligger renoveringstakten på endast 1-1,5 procent årligen och det största hindret för att investera i hållbara byggnader är finansiering. Lösningen för att säkerställa mer träffsäkra investeringar är att använda sig av digital teknik.

- En av våra lösningar för fastighetsautomation är digital tvilling, en spegling av en verklig fastighet, med vilken man kan skapa datadrivna insikter för att optimera energianvändningen i sina fastigheter. Man får här data i realtid, kan simulera energiflöden och modellera förändringar innan de tillämpas live i anläggningen. Den digitala tvillingen skapar mervärde för fastighetsägaren, som kan ta rätt beslut för att optimera driften, säger Tomas Bäckstadi, Service and Business Development Director , Schneider Electric.

En öppen plattform för byggnadens olika system

80 procent av 2050 års byggnader uppskattas redan idag vara byggda, vilket innebär att både det befintliga fastighetsbeståndet såväl som kommande byggnader behöver kunna hanteras för att uppnå hållbarhetsmålen. 

Med Schneider Electrics fastighetsautomationssystem EcoStruxure™ Building Operation (EBO) möjliggörs enkel och flexibel styrning och övervakning av fastighetens olika system i en plattform. Med systemet skapas förutsättningarna för att samla, strukturera, analysera och agera på byggnadens data. För att möjliggöra dagens och framtidens allt mer uppkopplade byggnader har systemet inbyggt stöd för effektiv hantering och lagring av stora mängder data.

- Vi ser att fyra grundpelare driver utvecklingen av dagens och framtidens byggnader och därmed våra lösningar för fastighetsautomation– de behöver vara drift-och energieffektiva, motståndskraftiga, hållbara och utformade med människan i fokus. I och med att vi tillbringar uppåt 90 procent av våra liv inomhus blir det tydligt att de byggnader som vi vistas i har en stor påverkan på vårt välmående och hälsa. Luftkvalité, temperatur och belysning är exempel på parametrar som är viktiga att ha i åtanke. Med EcoStruxure™ Building Operation kan fastighetens olika system integreras sömlöst i en framtidssäkrad och flexibel plattform och bidra till att möjliggöra en mer produktiv och hälsosam inomhusmiljö för byggnadens nyttjare, säger Linnea Lunnbäck, Offer Manager, Schneider Electric. 

”Med en digital tvilling kan man skapa datadrivna insikter för att minska sin miljöpåverkan”

Läs mer om framtidens fastigheter

Mer från Schneider Electric

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Schneider Electric och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?