1515

Ilija Batljan tror på investment grade-villkor innan årets slut

Fastighetsbolaget SBB, Samhällsbyggnadsbolaget, meddelade under morgonen att bolaget har erhållit en BB-rating från kreditvärderingsjätten S&P Global Ratings. Det är bolagets andra publika rating från ett ledande kreditvärderingsinstitut och två steg högre än den första rating bolaget erhöll, vilket var i november förra året.

Bild:TT

S&P lyfter fram bolagets portfölj med svenska hyresrätter och nordiska samhällsfastigheter där kommun eller stat står som garant för hyresgästerna. SBB bedömer att ratingen skapar en potential att kraftigt sänka finansieringskostnaden, vilket i sin tur kan höja resultatet per aktie.

För att sänka kostnaden ytterligare behöver bolaget nå så kallad investment grade-status. Det betyder en höjning av betyget till BBB. SBB:s vd Ilija Batljan ser en uppsida och siktar på att uppnå villkoren för investment grade-status till slutet av innevarande år.

"Det finns fortfarande uppsida i dagens starka BB-rating på grund av att Standard & Poors räknat både våra preferensaktier och våra hybrider som skuld helt och hållet. Med lite mindre justeringar av dokumentationen kommer vi till exempel att kunna få hybrid till minst 50 procent som eget kapital. Tillsammans med fortsatt fokus på konsolidering och ett starkt resultat 2018 kommer vi att i slutet på året uppfylla villkoren till en investment grade rating", uppger han i en kommentar till Finwire.

Du har väl inte missat DiTV – Sveriges nya ekonomi-tv-kanal?


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?