ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ikeas köttbullar snart utan kött: ”Mer hållbar variant”

  • Foto: Junge, Heiko

Ikea kommer snart med en köttbulle framställd på växtbaserat protein, en så kallad köttfribulle.

Bolaget vill med den nya köttbullen minska klimatpåverkan givet att en fjärdedel av koldioxidutsläppen är från mat. 

”Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt”, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för Ikea Sveriges restaurangverksamhet, i ett pressmeddelande.

Ikea ska låta den nya köttfribullen testas med kunder i början av nästa år och målet är att erbjuda den i Ikea-varuhusen efter sommaren 2020.

Ikea, som redan erbjuder växtbaserade rätter för schnitzel, lasagne och pasta bolognese, har som mål att denna matgrupp står för minst en femtedel av försäljningen senast 2022.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies