Annons

Ikeas köttbullar snart utan kött: ”Mer hållbar variant”

Ikea kommer snart med en köttbulle framställd på växtbaserat protein, en så kallad köttfribulle.

Foto:Junge, Heiko

Bolaget vill med den nya köttbullen minska klimatpåverkan givet att en fjärdedel av koldioxidutsläppen är från mat. 

”Vi säljer väldigt många köttbullar per år och därför är det väldigt glädjande att snart kunna erbjuda en mer hållbar variant av växtbaserat protein. En köttfribulle helt enkelt”, säger Ann Holster, ansvarig för ansvarig för Ikea Sveriges restaurangverksamhet, i ett pressmeddelande.

Ikea ska låta den nya köttfribullen testas med kunder i början av nästa år och målet är att erbjuda den i Ikea-varuhusen efter sommaren 2020.

Ikea, som redan erbjuder växtbaserade rätter för schnitzel, lasagne och pasta bolognese, har som mål att denna matgrupp står för minst en femtedel av försäljningen senast 2022.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?