ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ikea tvärnitar i Norge

  • Foto: Cornelius Poppe

Möbeljätten Ikea har slagit till bromsen i den norska verksamheten. Planerna på att bygga nytt läggs på is.

Ikea har i dag sju varuhus i Norge och har tidigare sagt sig ha planer på att bygga även i Vestby utanför Oslo, Tromsö, Ålesund och Daneby.

Men den småländska möbeljätten har pausat byggplanerna och säger nu att alla byggprojekt i Norge ska utvärderas och besked kommer i december.

”Med ökad urbanisering, fokus på bärkraft och digitalisering, är inte vardagen som den en gång var”, säger Ikeas Norgechef Clare Rodgers i ett pressmeddelande och fortsätter: 

”Vi ska ta tillfället i akt och staka ut en ny kurs för framtidens handel, baserat på allt vi vet om hur människor lever sina liv hemma och vad de vill ha. Mot bakgrund av detta utvärderar vi alla våra byggnadsprojekt.”

I december i fjol förklarade Ikea att planerna på ett nytt varuhus i Danebo stod fast. Då hade bygget pågått i ett halvår. 

Även i Ålesund och Tromsö har möbeljätten tänkt bygga, men inte kommunicerat vilken typ av varuhus som fanns i planerna.

Ikea köpte 2017 också en tomt i Vestby för 80 miljoner norska kronor, och förklarade att den skulle användas till ett nytt centrallager för Norge.

På torsdagen invigs det första Ikea-varuhuset i Indien. Varuhuset i Hyderabad ska snabbt få efterföljare, enligt Ikeas scenario finns det 25 varuhus i Indien inom tio år.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies