Annons

Ikano Bank: Helårsvinst steg till 284 miljoner

Ikano Bank, som ägs av Ikea-familjen Kamprad, redovisar en nettovinst för helåret 2017 på 284 miljoner kronor, en ökning från 279 miljoner kronor året före.

Avkastningen på eget kapital sjönk dock till 6,2 procent jämfört med 7,2 procent under 2016.

Rörelseresultatet påverkades negativt av högre kreditförluster samtidigt som räntenettot sjönk med 3 procent till 1,96 miljarder kronor.

Ikano Bank leds sedan i höstas av Håkan Nyberg som tidigare har varit vd för nätmäklaren Nordnet.

"Vi har haft en god tillväxt i banken under 2017 och affärsvolymen ökade med 7 procent. Utlåningen uppgick till 37,1 miljarder kronor vid årets slut och ökade på i stort sett samtliga marknader", säger han.

"Vi såg ett minskat rörelseresultat jämfört med 2016 där vissa engångsposter föregående år och i år påverkar", konstaterar Håkan Nyberg vidare.

Ikano Bank uppger att bolagets utblick för 2018 är positiv.

"Vi verkar i en utmanande bransch men står väl rustade finansiellt med stabil tillväxt på våra marknader och en gynnsam marknadsposition. Arbetet med att utveckla och förbättra vår digitala närvaro, effektivitet och erbjudanden fortsätter", uppger banken.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?