Annons

Igrene planerar nyemission – återupptar djupborrningarna

Sedan Mark- och miljödomstolens upphävt Länsstyrelsens beslut om stopp för fältarbeten inom det så kallade Morafältet återupptar Igrene djupborrningarna och planerar för ytterligare kapitalanskaffning.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Under tidig höst kommer Igrene att genomföra en publik nyemission med förtur för befintliga aktieägare. Villkoren kommer att presenteras inom kort, heter det.

Syftet med likviden från emission är att dels driva ansökan om utvinnings- och miljötillstånd för en naturgasanläggning i Morafältet avseende flytande naturgas, slutföra borrningarna till cirka 900 meters djup i Produktionsbrunn 2 och 4 med efterföljande produktionstester, förbereda finansieringen av en produktionsanläggning i Morafältet, samt att tillsammans med avtalspartners utveckla möjligheterna att konvertera metangas till vätgas direkt nere i borrhålen utan att åstadkomma några klimatavtryck

”Samtidigt arbetar Igrene med finansieringen av en produktionsanläggning i Morafältet för LNG och för vätgas. Detta kommer som nästa steg i Igrenes utveckling”, heter det.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera