1515
Annons

IFS ansöker om avnotering

EQT VII har beslutat att påkalla tvångsinlösen av de utestående aktierna i IFS. Mot bakgrund av detta har IFS styrelse beslutat att ansöka om avnotering av IFS A- och B-aktie från Nasdaq Stockholm.

 

Det framgår av ett pressmeddelande.

 

Efter budet på IFS och köpet av Elliots aktier i IFS äger EQT VII, genom IGT Holding, för närvarande cirka 97 procent av aktierna i IFS.

Sista dag för handel i IFS aktier kommer att meddelas snarast efter att Nasdaq Stockholm lämnat besked i saken.


Besked från Erdogan – säger nej till Sveriges ansökan

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan säger att Turkiet ”inte kommer att säga ja” till Sveriges och Finlands ansökan om att gå med i försvarsalliansen Nato, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.
Turkiets president Recep Tayyip Erdogan.Foto:TT

Ett Natomedlemskap kräver att samtliga av de 30 medlemsländernas parlament röstar ja.

Turkiet, Finland och Sverige hade i lördags samtal vid mötet för Natoländernas utrikesministrar i Berlin. Där togs Erdogans anklagelser upp, om att Sverige och Finland utgör en fristad för terrorstämplade organisationer som kurdiska PKK och YPG.

Efter mötet hävdade den turkiska delegationen att Ann Linde hade uppträtt provokativt, vilket Linde å sin sida hävdade berodde på att saker hon sagt vid en träff med svenska journalister hade översatts fel i turkiska medier.

Jag har god tro på att vi ska kunna lösa ut den här bilaterala frågan, och att den inte ska få störa vår ansökningsprocess, sade Linde i samband med att Socialdemokraterna meddelade sitt beslut om Nato i söndags.

Under måndagen kom beskedet att en grupp svenska och finländska diplomater inom kort avser resa till Turkiet.

Rättad: I en tidigare version uppgavs att mötet i Turkiet skulle ske på utrikesministernivå, efter uppgift från UD. UD uppger nu att det är på lägre nivå.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?