ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Idogen har säkrat finansiering till och med tredje kvartalet nästa år

Spotlight-bolaget Idogen redovisar en högre förlust för årets andra kvartal jämfört med motsvarande period 2018. Enligt bolaget räcker de likvida medlen till och med nästa års tredje kvartal.

Spotlightlistade Idogen redovisar ett rörelseresultat om -11,3 miljoner kronor under det andra kvartalet (-8,7). Nedskrivning av patent har påverkat med -4,6 miljoner kronor, avräkningen av EU-stöd har gett ett positivt bidrag med 1,1 miljoner kronor, och "god kostnadskontroll" har sänkt kostnaderna med 0,8 miljoner kronor.

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -6,5 miljoner kronor (7,9). Kvartalets kassaflöde uppgick till -6,7 miljoner kronor (-8,3). 

Vid periodens utgång uppgick bolagets likvida medel till 42,4 miljoner kronor (31,6).

"Under kvartalet har en toleransinducerande ersättare till zebularin kunnat identifieras. Detta möjliggör ett att EU projektet inom Horizon 2020 bedöms kunna slutföras. Därmed kommer ytterligare bidrag att kunna erhållas. De befintliga likvida medlen räcker därmed, med nuvarande aktivitetsnivån till och med tredje kvartalet 2020", skriver Idogen i delårsrapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer