Annons

Icahn lämnade Trumps fest - för att investera

Carl Icahn fick bråttom hem från Donald Trumps segerfest. Väl hemmas satsade den välkända aktivistinvesteraren runt en miljard dollar på börsen.

Aktivistinvesteraren Carl Icahn.
Aktivistinvesteraren Carl Icahn.Bild:Henny Ray Abrams/TT

"Jag hade försökt att sätta ännu mer i spel, men jag kunde inte sätta mer än ungefär 1 miljard dollar i arbete för sedan stack marknaden iväg för mig. Men jag är fortfarande glad för det", säger Carl Icahn i en intervju med Bloomberg TV.

När det under den sena tisdagskvällen blev mer och mer troligt att Donald Trump skulle vinna valet kraschade terminerna för amerikanska aktier. Vid en punkt på natten handelsstoppades terminen i indexet S&P 500 då den rasat ner 5 procent, den största tillåtna nedgången.

Carl Icahn såg i stället ett köpläge. Och han fick rätt – under onsdagen klättrade USA-börserna upp på plus.

"Det var så stor omsättning på S&P, ofattbart stor omsättning. Världen hade blivit galen. Det var fantastiskt, världen var på väg att få panik helt utan anledning", säger Carl Icahn.

Carl Icahn, 80, har stött Donald Trumps kandidatur sedan september 2015 och har nämnts som en tänkbar finansminister i den nya administrationen. Själv är han dock skeptisk.

"Jag har inte jobbat för någon i hela mitt liv", säger Carl Icahn till CNBC.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?