1515

ICA lägger ned nätbutik

ICA lägger ned nätbutiken Icahemma och vill fokusera på ICA-butikernas e-handel som ökar kraftigt. Det rapporterar Market.

Foto:Kallestad, Gorm

När man startade Icahemma var inte e-handel utbrett bland butikerna, enligt Therese Lystedt, pressansvarig på ICA. På Icahemma har man sålt specialvaror som hemelektronik, leksaker, spel, böcker och inredning.

Tanken är nu att det ska bli enklare för kunden att göra alla ärenden via kanalen ica.se istället för att ha fler kanaler.

"Vi kommer att fortsätta utveckla ica.se/handla för att göra kundresan än mer inspirerande och lättnavigerad. Vi ser stor potential att sälja specialvaror över nätet framför allt kopplat till olika säsonger, förbrukningsvaror och produkter till köket," säger Therese Lystedt till Market.

För att det inte ska bli för rörigt för kunderna ska mat och specialvaror delas upp i olika kategorier. Men Ica inför samtidigt så kallade sambandsköp. Therese Lystedt exemplifierar:

"Om du till exempel söker på ost så kommer det att visas olika ostar men också möjlighet att köpa en osthyvel."


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?