1515

IBT:s rörelseresultat halverades

Forskningsbolaget IBT redovisar ett rörelseresultat på 0,5 miljoner kronor för det första kvartalet 2021 (1,2).

I rörelseresultatet ingår valutakursvinst på valutaplaceringar som avser att säkra framtida utflöden uppgående till 12,1 miljoner kronor (13,9), skriver bolaget i rapporten.

Bolaget saknade omsättning för rapportperioden i linje med motsvarande kvartal för ett år sedan.

Resultatet efter skatt kom in på 0,5 miljoner kronor, att jämföra med 1,2 miljoner kronor för motsvarande kvartal i fjol. 

Kassaflödet från den löpande verksamheten var -9,8 miljoner kronor (-8,0) med likvida medel på 426 miljoner kronor (501) vid rapportperiodens utgång.

”Som bekant genomför vi en fas III-studie (”The Connection Study”) vilket är den sista fasen av vårt kliniska utvecklingsprogram med läkemedelskandidaten IBP-9414 som innehåller Lactobacillus reuteri som aktiv substans”, skriver vd Staffan Strömberg, och fortsätter:

”Pandemin har påverkat rekryteringstakten i fas III-studien, samtidigt som kvaliteten i den data som genereras i studien är god, trots covid-19”. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?