ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
TV-bråket

Ibrahim Baylan efter inbjudan: ”Jag träffar gärna Kinnevik”

  • Foto: Jesper Frisk

Kinneviks vd Georgi Ganev bjöd i en intervju med Di in näringsminister Ibrahim Baylan för att diskutera den pågående TV4-konflikten mellan Telia och Tele2.

Ibrahim Baylan meddelar till Di att han är beredd att träffa Georgi Ganev.

Georgi Ganev framhöll i en intervju med Di att eftersom staten genom sitt ägande i Telia nu också är ägare av TV4 har ett ansvar för situationen. 

”Jag kan stryka alla möten i kalendern om det behövs”, sade Georgi Ganev till Di.

Nu har Ibrahim Baylan svarat på inbjudan.

”Jag träffar gärna Kinnevik, de har många viktiga investeringar i bland annat Sverige. Staten är inte majoritetsägare i Telia Company AB och jag ska i egenskap av företrädare för staten som ägare i Telia Company AB inte kommentera enskilda fall som tagits upp i media och inte heller ta över styrelsens och ledningens ansvar för den operativa verksamheten. Pågående affärsförhandling mellan TV4 AB/Telia Company AB och Com Hem AB/Tele 2 AB är ett ansvar för bolagets styrelse och ledning”, säger han i en kommentar till Di.

Di:s redaktionschef Jonas Jonsson skrev i en kommentar att Georgi Ganevs inbjudan var ett ”listigt utspel i sann Stenbeckanda” och varnade för att ett möte mellan Kinnevik och näringsministern ”bäddar för ett politiskt storbråk”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer