1515
Annons

Ibrahim Baylan efter inbjudan: ”Jag träffar gärna Kinnevik”

Kinneviks vd Georgi Ganev bjöd i en intervju med Di in näringsminister Ibrahim Baylan för att diskutera den pågående TV4-konflikten mellan Telia och Tele2.

Ibrahim Baylan meddelar till Di att han är beredd att träffa Georgi Ganev.

Foto:Jesper Frisk

Georgi Ganev framhöll i en intervju med Di att eftersom staten genom sitt ägande i Telia nu också är ägare av TV4 har ett ansvar för situationen. 

”Jag kan stryka alla möten i kalendern om det behövs”, sade Georgi Ganev till Di.

Nu har Ibrahim Baylan svarat på inbjudan.

”Jag träffar gärna Kinnevik KINV B -2,04% Dagens utveckling , de har många viktiga investeringar i bland annat Sverige. Staten är inte majoritetsägare i Telia Company TELIA +0,35% Dagens utveckling AB och jag ska i egenskap av företrädare för staten som ägare i Telia Company AB inte kommentera enskilda fall som tagits upp i media och inte heller ta över styrelsens och ledningens ansvar för den operativa verksamheten. Pågående affärsförhandling mellan TV4 AB/Telia Company AB och Com Hem AB/Tele 2 AB är ett ansvar för bolagets styrelse och ledning”, säger han i en kommentar till Di.

Di:s redaktionschef Jonas Jonsson skrev i en kommentar att Georgi Ganevs inbjudan var ett ”listigt utspel i sann Stenbeckanda” och varnade för att ett möte mellan Kinnevik och näringsministern ”bäddar för ett politiskt storbråk”.

Comhem och TV4 överens om ramar för nytt avtal – detaljer återstår

Efter intensiva förhandlingar har Comhem och TV4 Media slutligen kommit överens om ett ramverk för ett nytt avtal. Detta efter att Comhems kunder riskerade att stängas ute från mediebolagets utbud. 

Det framgår av ett pressmeddelande. 

Foto:Fredrik Sandberg/TT

”Jag är väldigt glad att vi nu har kommit överens om ramarna för en långsiktig överenskommelse som gynnar båda parter. Förhandlingarna tar längre tid än vad vi förväntade oss och därför är det bra att vi har etablerat ett ramverk som innebär att vi kan förhandla klart medan tv-tittarna kan fortsätta se kanalerna”, skriver Samuel Skott, kommersiell chef på Comhem, i pressmeddelandet. 

Överenskommelsen innebär att Comhem och Boxers 2,1 miljoner hushåll fortsatt kan se på TV4, Sjuan, TV12 och Cmore som vanligt.

Parterna är dock inte överens om detaljerna i avtalet.   

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera