Annons

IBM backar i blandad Wall Street-öppning

Ledande amerikanska börsindex ser en blandad utveckling på fredagen med fokus riktat på Washington DC och arbetet för att undvika en nedstängning av all federal verksamhet. 

Vid 16.10-tiden var Dow Jones industriindex ned 0,1 procent till nivån 25.990. Det bredare S&P 500 steg 0,2 procent till 2.802. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg även det 0,2 procent till nivån 7.308.

Representanthuset antog sent på torsdagskvällen en förlängning av finansieringen av den federala verksamheten till den 16 februari. Förslaget har inte godkänts ännu av senaten. 

"Självklart finns det viss oro, representanthuset har ett förslag och senaten har kanske ett problem. Men investerare tror att något kommer göras för att slippa en nedstängning", sade Andre Bakhos vid New Vines Capital till Reuters. 

University of Michigans index över det amerikanska konsumentförtroendet sjönk till 94,4 i januari jämfört med 95,9 i december. Väntat var ett index på 97,0, enligt Reuters analytikerenkät.

IBM backar 3,6 procent i spåren av kvartalsrapporten som släpptes efter torsdagens stängning. Justerat resultat och försäljning var något över förväntan, men det räckte inte för aktien efter att prognosen för helårsvinsten var sämre än marknaden hade väntat sig. 

Sportföretaget Nike stack ut åt andra hållet efter en uppgradering till rekommendationen outperform, från neutral, av Wedbush. Nikeaktien steg 3,3 procent.

American Express sjönk 1,4 procent efter att bolaget visade förlust på kvartalsbasis för första gången på 26 år och uppgav att de inte skulle återköpa aktier under kommande halvåret till följd av skattereformens effekter. 

Halvledarbolagen AMD och Nvidia steg båda kring 2 procent efter optimism inför kommande rapporter. Analytiker på Mizuho släppte en rapport som menar på att pristrenden är stark. 

Den amerikanska tioårsräntan steg 1 punkt till 2,64 procent.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?