1515

Hyresrätter förbokas för EU-jätte

Sverige skulle gärna se att den Europeiska läkemedelsmyndigheten (EMA) hamnar i Stockholms- eller Uppsalatrakten när myndigheten måste flytta från London i samband med att Storbritannien lämnar EU. Men Stockholms bostadsbrist sätter käppar i hjulet, skriver Svenska Dagbladet.

Bild:TT

Sverige har en omfattande planering för att skaka fram bostäder till EMA-anställda och deras familjer, bekräftar Bryssel. Och i praktiken ligger uppdraget på Stockholm stad.

"Vi har tagit fram en modell där vi kommer att blockförhyra 600-900 hyresrätter. Till stor del kan de EMA-anställda komma att bo i Hagastaden och i Norra Djurgårdsstaden men också i kranskommuner samt i Uppsala", säger Jonas Claeson, stadsutvecklingsstrateg vid stadsledningskontoret i Stockholm stad, till SvD.

EMA granskar och godkänner alla läkemedel som säljs i unionen. Myndigheten har omkring 1.000 anställda och en budget på nära 3 miljarder kronor om året.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?