Annons

Hyperloopanläggning byggs i Frankrike

Hyperloop Transportation Technologies, konkurrent till Hyperloop One, kommer att öppna en ny forskningsanläggning i franska Toulouse, framgår det av ett pressmeddelande.

Anläggningen kommer att ligga i anslutning till flygplatsen Francazal Airport. Engadget som tagit del av pressmeddelandet tolkar skrivningen att staden "tillhandahåller" anläggningen och tillhörande mark som att företaget inte har köpt anläggningen.

Flygplatsen håller på att göras om till en innovationspark av det lokala styret, skriver tekniksajten.

De båda företagen med Hyperloop i namnet tävlar om att få kontrakt med sina supertåg runt om i världen. Idén bakom kommer ursprungligen från Elon Musk som även ligger bakom SpaceX och elbilstillverkaren Tesla.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?