Huvudvittne i jaktbrottshärvan säger sig ha förfalskat bevis

Ett huvudvittne i den härva om misstänkta jaktbrott som miljardären Karl Hedin misstänks vara inblandad i har dragit tillbaka sitt vittnesmål, rapporterar Aftonbladet.

Karl Hedin.
Karl Hedin.Foto:Oskar Omne

Kvinnan, som är anhörig till en av de fem utpekade jägarna, säger sig ha förfalskat bevis genom att preparera en färsklump med gift och sedan lämnat den till polis, och påstått att den utpekade använt den förgiftade färsen i jakten.

"Men den har aldrig legat ute i naturen och det har heller aldrig varit tanken", skriver nu kvinnan i ett brev till åklagaren.

Kvinnan påstår att hon mådde psykiskt dåligt och därför hittade på allt.

"Den enkla sanningen är att jag själv insett vad jag gjort och försöker göra allt som står i min makt att reparera detta även om det jag gjort är oförlåtligt", skriver hon.

Utredare frågar sig däremot hon blivit utsatt för påtryckningar och därför tagit tillbaka sina uppgifter, enligt Aftonbladet. Åklagare utesluter inte åtal mot kvinnan.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?