Huvudmisstänkt i Falcon Funds-härvan har rymt - tog av fotbojan

En av de misstänkta huvudmännen i den stora pensionshärvan kring Falcon Funds har rymt. 

Enligt uppgift från brittiska myndigheter dök han inte upp till en domstolsförhandling, varpå det upptäcktes att han två dagar tidigare hade tagit av sig sin fotboja.

Skandalen kring det tidigare pensionsbolaget Falcon Funds är det kanske största ekobrottet i svensk historia. Enligt de senaste uppgifterna från Pensionsmyndigheten saknas alltjämt cirka 800 miljoner kronor från de tre PPM-fonderna, och förhoppningarna om att få tillbaka pengarna är inte stora. 

Brottsutredningen är omfattande, med mer än två dussin misstänkta personer. Av dessa har åklagaren pekat ut tre stycken som huvudmisstänkta, och en av dem är den person som tidigare hette Emil Ingmanson.

Emil Ingmanson greps i Storbritannien i december förra året, och svenska myndigheter har sedan dess försökt få honom utlämnad till Sverige. Under tiden har Emil Ingmanson  genom överklaganden lyckats bli släppt ur häktet, men med vissa borgensvillkor - däribland att han skulle bära en elektronisk fotboja.

Men nu vet myndigheterna bara var fotbojan finns. Emil Ingmansson är försvunnen.

"Det som hände var att han inte dök upp på en domstolsförhandling, och sedan fick jag en rapport från en brittisk åklagare att han hade tagit av sig sin elektroniska fotboja den 3 november", säger Arne Fors, kammaråklagare vid EBM.

"Vi har försökt få närmare information från brittisk polis om var han befann sig när han tog av sig fotbojan, men vi har fått väldigt bristfällig information från polisen där. Så tyvärr har jag inte så mycket information, även vi verkligen har jagat dem för att få information", fortsätter han.

Trots att Emil Ingmanson ska ha tagit av sig fotbojan den 3 november var det först när han inte dök upp på domstolsförhandlingen den 5 november som britterna förstod att han var på rymmen, vilket framstår som lite märkligt.

"Om man gör åverkan på den, försöker såga i den eller klippa med en bultsax, så borde det larmas, tycker jag", säger Arne Fors.

"Jag är inte helt nöjd med britternas agerande", säger han också.

Vad betyder det här för din utredning?

"Vi har ordnat så att han är internationellt efterlyst, och vi gör allt vi kan för att han ska gripas så snart som möjligt. Men just nu så har vi inget spår efter honom."


Innehåll från Mercedes-BenzAnnons

Nu kan du även köpa din bil online

Att handla varor online har blivit en naturlig del av vår vardag, inte minst nu under pandemin. 

Men kan man köpa sin bil på nätet? 

Javisst! Så här enkelt är det.

Här kan du välja ut din drömbil!  

Det finns många fördelar för den som väljer att köpa sin nya bil online. Du kan till exempel själv välja tid och plats för ditt köp utan att behöva tänka på några öppettider, du kan i lugn och ro utrusta din egen drömbil och du kan göra det tillsammans med vem eller vilka du vill. 

Provkörning innan köp

För många är det viktigt att få provköra en modell innan köp. Det bokas enkelt hos någon av Mercedes-Benz agenter fysiskt eller online och efteråt kan man gå hem och smälta sina intryck innan man slutför sin konfiguration och klickar sig vidare på nätet. 

Bilen som beställts online lämnas sen ut hos din valda agent och du får en personlig genomgång av den innan det är dags att köra iväg med din nya Mercedes-Benz.

Så funkar det att beställa en Mercedes-Benz online

1. Välj din drömbil

Bläddra i Online Store och hitta den bil som passar dig bäst – välj mellan tusentals bilar som finns redo för leverans.

2. Tillval och finansiering

Lägg till vinterhjul och få dem inkluderade i din månadskostnad. För ytterligare tillval kontaktar du kundservice så hjälper de till. Hitta därefter det finansieringsalternativ som passar dig bäst, du väljer själv om du vill låna eller leasa i 12, 24 eller 36 månader och du kan även välja att betala kontant. 

Via tjänsten Produktkompassen hittar du en finansiering som passar dina behov och via Onlinekalkylatorn kan du beräkna din månadskostnad om du föredrar att låna pengar.

3. Kunduppgifter och leveransställe

Logga in eller skapa ett konto för att fortsätta med din beställning online. Fyll i personlig information och välj den Mercedes-Benz agent där du vill hämta ut din bil. (Gästlogin finns också tillgängligt)

4. Identifiering och kreditansökan

Identifiera dig med BankID och ansök om kredit direkt. Vid ett godkänt kreditbeslut skickas avtalshandlingarna till dig för elektronisk signering.

5. Signatur och upphämtning

Avtalshandlingar skickas till din angivna e-post och måste signeras inom 48 timmar för att beställningen ska vara giltig. Därefter får du en orderbekräftelse och din valda Mercedes-Benz agent kommer sedan kontakta dig för att boka tid och datum för upphämtning av din nya Mercedes. 

6. Kör hem i din nya Mercedes-Benz

Din Mercedes-Benz agent hjälper dig att lära känna din nya bil. Därefter återstår det bara för dig att sätta dig bakom ratten och uppleva din nya Mercedes.

Boka en provkörning här  

Mer från Mercedes-Benz

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercedes-Benz och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?