Annons

Huvudägare dumpar aktier i Provide IT

Provide IT:s grundare och vd Bawan Faraj har via sitt ägarbolag Faraj Industries sålt närmare 167.000 aktier i bolaget, för drygt 2 miljoner kronor. Det motsvarar ett par procent av det totala antalet aktier.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista kombinerat med ett pressmeddelande på torsdagen. Affärerna är daterade till datum mellan den 21:a och 24:e november och skedde till kursnivåer mellan 12:26 och 14:55 kronor.

Innan affärerna uppgick Faraj Industries innehav till 2,5 miljoner aktier, eller dryga 42 procent av kapital och röster i bolaget som utvecklar applikationer för webb och mobil och som sedan sommaren är listat på Aktietorget. Det har nu minskat till 40 procent.

Den andra huvudägaren och grundaren Peter Klein har sålt 12.400 aktier och innehar nu 2.487.600 aktier. Det motsvarar 42,6 procent av kapital och röster.

"Vi /…/ var nu tvungna att hastigt sälja av en mindre andel av våra aktier till marknaden. Skälet till försäljningen har varit att snabbt få ut pengar för att kunna betala av framförallt privata skulder och skatteskulder men även ett stort banklån där banken oväntat meddelade med kort varsel att återbetalningsdatumet som infaller snart inte kunde omförhandlas", står det i pressmeddelandet.

Att ingen av grundarna tecknade aktier i den senaste emissionen berodde på att de låste upp större delen av sina privata kapital i bolaget i samband med noteringen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?