Annons

Husqvarnas tidigare vd Henric Andersson har avlidit

Husqvarnas tidigare vd Henric Andersson avled natten till lördagen efter en tids sjukdom.

Han blev 49 år.

Husqvarnas tidigare vd Henric Andersson.
Husqvarnas tidigare vd Henric Andersson.Foto:Jesper Frisk

Husqvarnas HUSQ B +3,20% Dagens utveckling tidigare vd Henric Andersson har avlidit.

Han tog ledigt från vd-tjänsten den 18 december 2022 för att genomgå medicinsk behandling.

Den lyckades inte, i stället meddelade trädgådsutrustningstillverkaren den 2 februari i år att Henric Andersson frånträdde både vd-tjänsten och sin plats i styrelsen.

”Husqvarna-koncernen har förlorat en avhållen vän och visionär ledare som vi hade privilegiet att arbeta tillsammans med i över 25 år. Han har gjort en verklig skillnad på många sätt och kommer att vara mycket saknad. I den här tunga tidpunkten går våra tankar till Henrics fru, familj och barn”, skriver Husqvarnas ordförande Tom Johnstone och tillförordnade vd Pavel Hajman.

I väntan på att en ny permanent vd rekryteras fortsätter it-chefen Pavel Hajman som tillförordnad vd, en roll han tog redan vid Henric Anderssons sjukskrivning.

Henric Andersson föddes i småländska Värnamo, och växte upp i Vrigstad där föräldrarna drev ett skogsbruk.

Han arbetade i Husqvarna i över 25 år och var en del av koncernledningen i tolv år, varav nästan tre år som vd. 

Han anslöt till bolaget 1997, som 24-åring, direkt efter studierna.

”När jag började tänkte jag att här blir jag inte längre än två år. Inte för att jag ogillade bolaget, men jag trodde på att utvecklas och lära mig nytt”, sa han i en intervju med Jönköpingsposten förra året.

Henric Andersson hade en masters-examen från programmet för industriell ekonomi, Industrial Engineering and Management, vid Linköpings universitet, från åren 1992–1997.

Under åren har Henric Andersson haft tjänster som chef över trädgårdsprodukter, konstruktionsutrustning och även varit teknikdirektör.

Han tillträdde som vd i april 2020, och efterträdde Kai Wärn.

”Henric är en väldigt duktig chef både operativt och strategiskt. Dessutom har han på toppen av det visat att han är fullt kapabel att köra en rätt så aktiv förvärvsagenda. Henric har alla förutsättningar att ta Husqvarna en nivå till”, sa Kai Wärn vid ledarväxlingen.

Henric Andersson lämnar efter sig fru och två barn.

 

Innehåll från ZimplyAnnons

Säg hej till nästa generations bemanning

En AI-assistent från Zimply minskar stress och säkrar relationerna mellan företagets medarbetare och kunder.
En AI-assistent från Zimply minskar stress och säkrar relationerna mellan företagets medarbetare och kunder.

Zimply hyr ut AI-assistenter utvecklade för att möta och överträffa varje verksamhets behov. Det är bemanning 2.0 som ger medarbetarna en välkommen avlastning och säkrar kvaliteten i kundledet. 

Pandemin med distansarbete och sjukfrånvaro har visat på både styrkor och sårbarhet hos de flesta organisationer. Det innebär bland annat att allt fler organisationer erbjuder sina medarbetare en digital assistent som avlastning för olika administrativa arbetsuppgifter. Zimply hyr ut digitala assistenter utvecklade enligt verksamhetens behov.

– Vi hjälper våra kunder att kvalitetssäkra monotona men viktiga rutinuppgifter utan att de behöver göra stora engångsinvesteringar eller lära sig allt om AI och automation, säger Fred Alpsten, VD på Zimply.

Flexibelt samarbete

En digital assistent är något mycket mer än en robot som installeras i en server eller arbetsstation. Zimply jobbar med en omfattande verktygslåda bestående av Intelligent Automation. Det innefattar Machine Learning, Robotic Process Automation (RPA), computer vision, talsyntes och avancerad språkförståelse (NLP). 

Zimply tar fram digitala assistenter som appliceras i hela verksamheten. Därför beskriver Zimply digitala assistenter som bemanning 2.0.

– AI-assistenten samarbetar på ett mer flexibelt sätt med sina mänskliga kollegor än en traditionell robot. Den imiterar människans arbetssätt, rapporterar vad den har gjort och vad som eventuellt behöver åtgärdas manuellt. Det är automation som minskar stress, säkrar produktiviteten och stärker relationerna mellan företagens medarbetare och kunder. Det handlar om mjuka värden som bara blir större och större över tid, säger Zimplys COO Daniel Baldwin.

Zimplys kunder använder digitala assistenterna bland annat för kontering och attestering av leverantörsfakturor, kontroll och registrering, orderhantering, datainsamling för rapportering, och som stöd för snabbare kundservice. Arbetsuppgifterna varierar men kundernas omdömen är desamma.  

– Kund efter kund berättar för oss att de blivit imponerade och överraskade av hur mycket en AI-assistent kan göra och bidra med. Det är dessutom enkelt att komma i gång. Våra kunder behöver bara beskriva sina behov och sedan tar det tre veckor så är lösningen på plats. Vi erbjuder också tre månaders ”provanställning” av den digitala assistenten. Som i alla samarbeten är det viktigt att det klickar, säger Daniel Baldwin.

Bemanning 2.0 med Zimply

Zimply är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar och hyr ut digitala assistenter. Våra digitala assistenter automatiserar alla typer av repetitiva processer och arbetsuppgifter. Bland våra kunder märks Svea Bank, Acne Studios, Samhällsbyggnadsbolaget, Wise Professionals och Dina Försäkringar.

Zimplys AI-assistenter används av verksamheter för att frigöra tid, säkerställa kvalitet och minska ledtid mot kunder. Förutom att utveckla digitala assistenter hjälper vi våra kunder identifiera digitala behov och lösningar med inriktning mot AI, Artificiell Intelligens, och IA, Intelligent Automation.

https://zimply.ai 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Zimply och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera