Annons

Husqvarna rullar ut cyklar igen efter 50 års uppehåll

Efter ett uppehåll på 50 år rullar företaget nu ut sina cyklar igen genom nytt partnerskap och nytt cykelmärke.

Susanne Puello och Kai Wärn.
Susanne Puello och Kai Wärn.Bild:Husqvarna

Husqvarna HUSQ B -0,09% Dagens utveckling Group slår ihop sig med tyska cykelbolaget Pexco för att lansera ett nytt märke av elcyklar, Husqvarna Bicykles. Märket finns redan i Tyskland och Österrike men nu ska 35 olika el-cykelmodeller lanseras även i Sverige. 

”Vi är stolta över att vi är tillbaka på den här marknaden. Husqvarnas varumärke är starkt och välkänt världen över för att under sin långa historia framgångsrikt brutit ny mark inom så många områden. Nu ska vi visa att det är möjligt även i e-mobility-världen. Med vår samlade kompetens, långa erfarenhet och tillsammans med vårt globala nätverk satsar vi nu för fullt på att sprida entusiasmen vi känner för våra nya Husqvarna elcyklar världen över”, säger Susanne Puello, vd för Pexco, till Jnytt.se. 

För 50 år sedan upphörde Husqvarna med sin tillverkning av cyklar. 

Nu hoppas man att samarbetet med Pexco kan ge den skjuts bolaget behöver i cykelverksamheten.

”Förutom att Husqvarna är tillbaka som ett drivande varumärke inom kategorin har Husqvarna Group även möjlighet att ta del av nya innovationer från en marknadsledare inom det expansiva elcykelsegmentet. Husqvarna Group satsar stort på elektrifiering, inte minst för urban miljö och samarbetet med Pexco öppnar därmed upp för många intressanta synergier mellan våra företag. Vi verkar ju båda i sammanhang där vikt och prestanda i krävande miljöer står i fokus", säger Kai Wärn, vd för Husqvarna Group, till Jnytt.se.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?