ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Husqvarna och Semcon ingår partnerskap kring självkörande teknik

Trädgårdsutrustningsbolaget Husqvarna går in som delägare i teknikbolaget Yeti Snow Technology tillsammans med Semcon och Øveraasen. Partnerskapet ska öppna för nya lösningar inom autonom teknik.

Husqvarna, Semcon och Øveraasen blir lika stora delägare i Yeti Snow Technology, ett bolag som utvecklar autonoma snöröjningssystem för flygplatser. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom att Husqvarna går in i bolaget öppnas även möjligheter för andra användningsområden för tekniken.

”Autonom teknologi har länge varit ett fokusområde för oss på Husqvarna Group. Genom att kombinera vårt kunnande med expertisen och erfarenheten hos vår nya partner Yeti Snow Technology siktar vi på att förbättra flygplatsers underhåll och öka säkerheten, sänka kostnaderna och erbjuda en bättre upplevelse för passagerarna”, säger Sascha Menges, chef för Husqvarna Division, enligt pressmeddelandet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer