Annons

Husqvarna halverar förlusten

Husqvarna, som bland annat tillverkar trädgårdsprodukter, redovisar ett rörelseresultat på -108 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016.

Bild:TT

Enligt SME Direkts sammanställning förväntades ett rörelseresultat på -132 miljoner.

Husqvarnas omsättning uppgick till 5.768 miljoner kronor. Här var 5.980 miljoner väntat.

Utdelningen föreslås bli 1:95 kronor per aktie (1:65), att jämföra med förväntade 1:74 kronor.

”Den säsongsmässiga rörelseförlusten i fjärde kvartalet halverades från -212 Mkr till -108 Mkr, exklusive jämförelsestörande poster föregående år. Effektiviseringarna motverkade den något svagare försäljningen i det säsongsmässigt mindre fjärde kvartalet. Förbättringarna var särskilt starka i divisionerna Consumer Brands och Construction", säger vd Kai Wärn i rapporten.

Styrelsen föreslår 1,95 kronor i utdelning (1,65), väntat var 1,72 kronor. Utdelningen kommer som förra året att betalas ut i två steg: 0,65 kronor i april och 1,30 kronor i oktober.

"Jag förväntar mig att vi, under 2017, kommer att ta ännu ett steg framåt när det gäller vår finansiella utveckling och leverera lönsam tillväxt” , säger vd Kai Wärn vidare.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?