ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Hundratusentals salvadoraner utvisas ur USA

  • Ministern för inrikes säkerhet Kirstjen Nielsen. Arkivbild. Foto: TT/AP

USA:s regering återkallar de tillfälliga uppehållstillstånden för cirka 200.000 salvadoraner som bott i USA efter två jordbävningar i El Salvador 2001.

Tidigare amerikanska regeringar har förlängt den "tillfälliga skyddsstatus" (TPS) för den salvadoranska gruppen som till stor del bor nära huvudstaden Washington.

I fjol drog president Donald Trumps administration in TPS för 59.000 haitier och 5.300 nicaraguaner. Han har meddelat att det vankas hårdare tag mot legal och illegal immigration.

Måndagens beslut innebär att tiotusentals familjer med djupa rötter i USA rycks upp, inklusive tiotusentals barn som fötts i landet och därmed är amerikanska medborgare.

Salvadoranerna får 18 månader på sig att lämna landet annars väntar deportation, meddelar Kirstjen Nielsen, minister för inrikes säkerhet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer