Annons

"Hundratusentals jobb" genom att slopa tullunionen

Hela 400.000 nya jobb kan skapas i Storbritannien efter Brexit, genom att gå ur EU:s tullunion. Det lovar drömsiffor i en analys från den EU-kritiska kampanjgruppen Change Britain.

Gisela Stuart är ordförande för kampanjgruppen Change Britain som arbetar för ett förverkligande av Storbritanniens utträde ur EU.
Gisela Stuart är ordförande för kampanjgruppen Change Britain som arbetar för ett förverkligande av Storbritanniens utträde ur EU.Bild:Stefan Rousseau/AP, Kirsty Wigglesworth/AP

Storbritannien kommer bli ledande inom frihandel och skapa hundratusentals nya jobb – bara genom att gå ur EU:s tullunion. Det hävdar en analys från Change Britain, som bland annat stöds av den EU-kritiska och konservative politikern Michael Gove och som knappast kan kallas helt opartisk.

Enligt den brittiska tidningen The Telegraph, som var först att rapportera om de idylliska siffrorna, menar Change Britain att om landet går ut unionen skapas massor med nya jobb inom tillverkningsindustrin och tjänstesektorn.

Tullunionen är en omtvistad del i Brexit-förhandlingarna som pågår. Som medlemmar är Storbritannien inte tillåtna att göra egna frihandelsavtal med länder utanför EU. Detta ses inte så positivt av landets ministrar, som är angelägna om att bestämma sina egna handelsvillkor efter Brexit.

Change Britain har räknat ut att utan tullunionen, men med samma tariffer för importvaror utanför EU, kommer Storbritannien få in ungefär 190 miljarder kronor från extra export och kunna skapa 387.580 nya jobb, skriver The Telegraph.

Storbritannien har en garanterat blomstrande framtid till mötes utan EU:s tullunion, menar Michael Gove. 

"För att uppnå detta måste vi ta tillbaka kontrollen över vår handelspolitik. Först då kan vi förverkliga vår fulla potential som stor handelsnation" säger Michel Gove till The Telegraph.


Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?