1515

Hundratals svenskar flygstrandade

Hundratals svenska semesterresenärer med flygbolaget Primera Air är fast i Alicante, Barcelona och på Arlanda sedan i går. Ingen information har lämnats från flygbolagets sida, och bolaget går inte att nå, enligt SVT Nyheter.

Bild:TT

I Barcelona skulle planet ha lyft på söndagskvällen, men på flygplatsen fick passagerarna veta att flighten inte skulle gå förrän 13.00 nästa dag, en tidpunkt som sedan ändrades till 23.00 på kvällen. I Alicante skulle flyget till Sverige lyfta vid lunchtid, men flighten har gång på gång skjutits fram. På Arlanda har cirka 600 resenärer väntat i nästan ett dygn. Primera Air har inga representanter på flygplatserna.

Solresors pressansvarige Torbjörn Lehmann säger till SVT Nyheter att dagens förseningar från Barcelona och Alicante är en följd av tekniska fel under helgen som behövde fixas. Solresor och Primera Air hör till samma koncern.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?