Annons

Hundratals i upplopp och plundring i Stuttgart

Stuttgart skakades under natten till söndagen av upplopp och plundring i stadens centrala delar.

Hundratals människor deltog i oroligheterna där flera poliser skadades.

Foto:Simon Adomat

Runt 500 människor deltog i upploppen, uppskattar polisen. Många kastade sten och flaskor, plundrade butiker och förstörde butiksfönster. Polisen beskrev under natten situationen som utom kontroll, rapporterar Deutsche Welle. Strax efter klockan 3 hade läget lugnat ned sig, efter flera timmar av upplopp.

Många butiker och fordon har förstörts.

”Polisen säkrar just nu spår och förhör fler än 20 människor som har gripits”, säger stadens myndigheter i ett uttalande enligt nyhetsbyrån AFP.

Situationen ska ha uppstått efter midnatt då polisen genomförde drogkontroller i stadens centrum.

”Jag fördömer skarpt detta brutala våldsutbrott, detta agerande mot människor och egendom är kriminella handlingar som måste beivras och fördömas”, säger delstaten Baden-Württembergs ministerpresident Winfried Kretschmann i ett uttalande.

Flera videoklipp i sociala medier visar människor som förstör butiksfönster och lämnar varor liggande på gatorna. Parlamentsledamoten Sascha Binder (SPD) beskriver våldet som ”inbördeskrigsliknande”.

Även förra helgen inträffade sammandrabbningar mellan främst ungdomar och polis i staden, skriver Süddeutsche Zeitung , men inte i samma omfattning.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?