Annons

Hundratals gruvarbetare sätts i karantän efter coronasmitta

Rysk militär har förberett läger där arbetarna vid en stor guldgruva i Sibirien ska sättas i karantän, meddelar försvarsdepartementet. Beslutet har fattats sedan hundratals av gruvarbetarna testat positivt för coronavirus.

Isoleringsboenden har upprättats för anställda både vid gruvan Olimpiada och vid en bearbetningsanläggning i regionen Krasnojarsk, som tillsammans utgör Rysslands största guldutvinningsverksamhet, enligt försvarsdepartementet.

Minst 400 av totalt 6.000 anställda har hittills bekräftats smittade, enligt gruvbolaget. Militären har satt upp sjukvårdsinrättningar och tält med kapacitet att behandla och sätta upp till 2.000 personer i karantän.

Ryssland har rapporterat totalt 317.554 fall av coronasmitta i landet och 3.099 döda.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?