Annons

Humöret höjs hos USA:s småföretag

Det ekonomiska förtroendet bland amerikanska småföretag steg i oktober jämfört med föregående månad.

Det visar ett index från NFIB, National Federation of Individual Business, på tisdagen, enligt Bloomberg News.

NFIB:s index noterades till 94,9 i oktober, upp från oreviderade 94,1 föregående månad. Enligt Bloomberg News enkät räknade analytiker med ett index på 94,1.

Enligt mätningen uppger netto 19 procent av småföretagen att de räknar med att höja lönerna de kommande månaderna, upp från 14 procent förra undersökningen. Netto 25 procent säger sig nyligen ha höjt lönerna, upp från 22 procent föregående månad. 10 procent av småföretagen räknar med att nyanställa, oförändrat från förra månaden.

 Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?